Соцмережі та як стати відомим

Соціальні мережі стали невіддільною частиною нашого життя. Саме тут ми налагоджуємо контакти з новими людьми та підтримуємо стосунки з тими, з ким уже знайомі. Дивимося та публікуємо фото з поїздок і важливих подій. Бренди також присутні в соціальних мережах. Це ефективний канал, який дозволяє охопити нову аудиторію. Умовою, однак, є зібрати навколо профілю людей, які цікавляться опублікованими матеріалами. Як це зробити? І чи можливо в наш час вести бізнес без використання соціальних мереж?

Життя без соціальних мереж

Соціальні мережі складаються з різних платформ. Вони використовуються для спілкування та спостереження за іншими людьми. Вони пропонують багато варіантів – публікація та коментування фотографій, додавання текстових постів, початок розмов з іншими користувачами. Соціальні мережі дозволяють бути в курсі того, що відбувається з друзями, а також у країні чи світі. Акаунти на порталах мають не лише приватні особи, а й компанії, які ними користуються, напр. для партнерського маркетингу.

Зараз соціальні медіа набули такого поширення, що без них важко уявити роботу. З одного боку, вони витрачають час, а з іншого – перше джерело інформації в багатьох випадках. Багато людей шукають новини на різні теми у Facebook чи Instagram. Також перевіряємо на цих порталах невідомі бренди. Недаремно звичним стало прислів’я «якщо вас немає у Facebook, значить, вас немає». Сьогодні таку владу має не лише Facebook, а соціальні мережі в цілому.

Чи можна вести бізнес без соціальних мереж? Так, проте ефект від цього буде не таким хорошим, як міг би бути. У соціальних мережах є багато потенційних клієнтів, яких легко знайти. Вони також дають чудову можливість зібрати аудиторію навколо бренду. Завдяки цьому, навіть не платячи за рекламу, можна швидко повідомити клієнтів про акцію або новий товар. Повідомлення досягає навіть тисячі людей за кілька секунд.

Також важлива реклама. Можливості, доступні на платформах соціальних мереж, дозволяють рекламодавцям створити чітко визначену цільову групу. Завдяки цьому реклама дійсно досягає людей, зацікавлених у даній галузі чи подібних продуктах. Вартість такої кампанії незрівнянно нижча за вартість стандартних офлайн-кампаній.

Слід також зазначити, що клієнти більше довіряють компаніям, присутнім у соціальних мережах, особливо якщо бренд має свою аудиторію. Якщо даний бренд не має облікового запису в жодній соціальній мережі та важко знайти вірогідні факти про нього – підозра зростає.

Що робити, щоб стати популярним?

Є кілька способів створити надійний і цікавий профіль у соціальних мережах. Перше і найважливіше – якісний контент. Користувачі, орієнтовані на певний бренд, хочуть дізнатися про нього більше. Крім того, опубліковані пости показують компанію як експерта у своїй галузі. Це важливо для одержувача – він знає, що платить за знання та досвід, тобто за високу якість. Таким чином можна створити партнерську мережу.

Вміст має публікуватися регулярно. Надання фоловерам частих публікацій свідчить про те, що хтось піклується про профіль та аудиторію. Звісно, ​​контент має бути якісним – тексти без орфографічних помилок, правильно написані, чіткі фотографії та відео. Ось ще одна тема публікації. Варто урізноманітнити ваші публікації. Не кожен пост має складатися з тексту, фотографій чи графіки. Варто зробити ставку на відео. Це візуально приваблива форма спілкування, за якою користувачі з нетерпінням спостерігають. Це дозволяє донести багато інформації та привернути увагу глядача. І якщо йому буде цікаво побачене, він із задоволенням залишиться, щоб не пропустити наступні пости.

Шукаючи привабливі теми для постів, варто звертати увагу на події у світі та відповідним чином на них реагувати. Маркетинг у реальному часі, тобто використання поточних ситуацій для просування вашого бренду, працює ідеально – за умови, що він використовується добре. Тут важливий час і досить швидка відповідь. Публікація, опублікована завтра, коли мережа сьогодні переживає, буде пізньою і не дасть хорошого результату.

Також дуже важливий контакт з клієнтом. Користувачі часто коментують публікації, але не завжди пов’язано з їх вмістом. Іноді вони описують свої проблеми або зауваження. Вони чекають відповіді. Не варто залишати ці коментарі без уваги. Відповідаючи на повідомлення клієнта компанія показує свою небайдужість до його думки, що хтось цікавиться їхнім досвідом та хоче допомогти.

Що ще згадати? Варто бути в курсі інформації про бренд в мережі. Клієнти часто викладають фотографії товарів або розповідають про послуги, позначаючи компанію. Таким чином вони заохочують, або навпаки, до співпраці з брендом. Варто реагувати на такий контент, а в спірних ситуаціях реагувати швидко, пропонуючи задовільний спосіб вирішення ситуації.

Неважливо що – головне, щоб говорили

Суперечки – це добре. Теми, які викликають широке обговорення, роблять гучним бренд, який підіймає таку тему. Це, безумовно, означає збільшення охоплення. Про компанію говорять все частіше. Однак таке велике підвищення інтересу є тимчасовим. Це досить швидко проходить, і потік шанувальників або коментаторів, нехай і великий, також скоро повертається до норми. Проте певне враження залишається, і суперечлива тема, піднята компанією, також залишається в пам’яті фоловерів, хоча інтерес вже знизився.

Тож чи вигідно покладатися на суперечку в довгостроковій перспективі? З одного боку, це майже гарантія високого охоплення, але це може виявитися помилкою іміджу. Це не те, що люди просто говорять про компанію. Це не обов’язково допоможе вам знайти нових клієнтів. Сьогодні важливий не лише продукт, а й те, що представляє бренд і які погляди людей відповідальних за бренд.

Життя в соціальних мережах

Приплив фоловерів, все більше і більше коментарів, більше продажів – ось результати добре організованих профілів у соціальних мережах. Але як утримати увагу аудиторії? Перш за все, сплануйте свої наступні публікації на основі того, що працювало досі. Варто продовжити добре прийняту серію постів або задану тему. Не відставайте від різноманітності. І найголовніше – підтримувати зв’язок із фанатами, відповідати на їхні коментарі та повідомлення. Це дозволить вам створити активну спільноту, яка рекомендуватиме найцікавіші дописи своїм друзям, завдяки чому ви зможете ще більше розширити охоплення.

Популярність соціальних мереж варто використовувати для реклами свого бізнесу. Однак звичайної реклами тут недостатньо. Як і партнерські платформи, соціальні медіа — це діалог. Реакція на додані публікації. Вирішуючи опублікувати, ви повинні враховувати відповідь. Це має багато переваг – передусім відгук про якість контенту. Соціальні медіа мають великий потенціал, і створюючи якісний контент, можна легко збільшити популярність бренду та позитивно вплинути на продажі, а коли прийде охоплення, варто починати співпрацю з платформою Click Hub.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *