Контент маркетинг – персональний брендинг

Методи реклами стали набагато витонченіше, щоб звертатись до сучасних і все більш кмітливих споживачів. Тому був створений персональний брендинг – спосіб рекламувати не тільки товари, а й … себе.

Реклама в сучасному світі

Інтернет започаткував новий спосіб спілкування з аудиторією. Спочатку рекламні банери та спливаючі вікна були дуже популярні, але з появою соціальних мереж маркетинг вийшов на новий рівень.

Споживачі, яким набридли наполегливі продажі, більше не довіряли брендам, які рекламували продукти. Це змінило спосіб підходу рекламодавців до своєї аудиторії. Замість того, щоб зосереджуватися лише на продажі продуктів, вони почали зміцнювати впізнаваність бренду та довіру. Замість трансакційного підходу вони почали пропонувати розв’язання проблем, які могли виникати в аудиторії.

Сьогодні рекламісти добре знають про недовіру споживачів до реклами. Зараз люди так само вимогливі до брендів, у яких вони купують, як і до друзів. Бренд відображає свій власний імідж, а також асоціюється з соціальними та політичними факторами, які повинні відповідати власним переконанням споживачів. Тому хорошим рішенням є партнерські платформи, які об’єднують людей, які можуть створювати оригінальну та ефективну рекламу.

Блокувальники реклами також стають все більш поширеними. Це означає, що рекламодавці повинні зосередитися на підтвердженні автентичності, надійності та цінності бренду, надаючи корисну інформацію та рішення, а не лише продукти та послуги.

Іншим важливим фактором є довіра споживачів до інших споживачів. Для бренду дуже важливо створити спільноту лояльної аудиторії, яка буде просувати бренд від їхнього імені. Цей контент, створений користувачами, робить споживачів частиною рекламної кампанії.

Персональний брендинг… що це таке

Персональний брендинг – це маркетинговий підхід, коли людина відображає унікальний досвід, популярність, знання. Це допомагає компанії виділитися серед конкурентів, мати більший вплив і закріпити авторитет.

Мати особистий бренд означає мати щось унікальне, чого немає в інших: знання, досвід чи високі досягнення. Вони роблять компанію впливовою, впізнаваною та конкурентоспроможною. Створення особистого бренду відкриває можливість проявити свої переваги та сильні сторони.

Створення особистого бренду особливо є популярним серед інфлюенсерів, які вже мають любов і довіру клієнтів. Вони можуть легко використовувати свої імена та досвід для створення брендів, які люди оцінять. Селена Гомес, Шарлотта Тілбері та Кайлі Дженнер використали свою популярність і вплив для створення всесвітньо відомих брендів косметики.

Чому створення персонального бренду настільки популярно? Відповідь проста. Його можна легко розпізнати, запам’ятати та відновити. Підписники можуть автоматично стати потенційними клієнтами, оскільки добре знають інфлюенсера та цінують його досвід та знання. Завдяки цьому бренд користується широким асортиментом і довірою мільйонів людей по всьому світу.

Бренд компанії проти бренду людини

Побудувати особистий бренд легше, ніж будь-коли, особливо за допомогою інструментів, які доступні онлайн. На особистих вебсайтах і в соціальних мережах легше створити особистий бренд, ніж бізнес-бренд.

Особисті бренди гнучкі. Зазвичай вони використовують ім’я власника бізнесу для позначення бізнесу, веб-сайту та пропозиції (незалежно від того, чи це продукти, чи послуги). Це означає, що якщо ваше ставлення зміниться і ви почнете пропонувати щось інше, ніж те, що пропонували спочатку, ви зможете змінити свою пропозицію без зміни назви компанії.

Особистий бренд ідеально підходять для «соло професій». Якщо ви художник, автор, професійний оратор або тренер, сильний персональний бренд зміцнить ваш бізнес і залучить нових, зацікавлених потенційних клієнтів.

Створення бренду компанії змушує вас переглянути свої плани ідентичності. Коли настав час придумати назву компанії, вам потрібно подумати про те, хто ваш ідеальний клієнт, що ви будете пропонувати та чим буде відома ваша компанія. Проходження цього процесу допоможе вам створити бачення того, куди ви хочете вести свій бізнес, що виходить далеко за рамки назви компанії та девізу.

Бізнес-бренди дозволяють краще позиціювати компанію і легше продаються. Більшість компаній мають життєвий цикл. Коли ви готові продати свій бізнес, тому що ваші інтереси змінилися; ви хочете переїхати; ви готові піти на пенсію – буде легше продати це комусь іншому, якщо ви створили щось, що не прив’язане до особистого імені. Бізнес-бренди не такі гнучкі, як особисті. Якщо ви вирішите змінити курс і запропонувати щось зовсім інше, можливо, вам доведеться заснувати нову компанію.

Способи реклами

Створення персонального бренду, метою якого є допомога в особистому та професійному розвитку, є ключовим у сучасному бізнесі. Дослідження, проведене CareerBuilder у 2018 році, показало, що 43% роботодавців стежили за профілями своїх співробітників у соціальних мережах, а 70% роботодавців заявили, що використовують соціальні мережі для перевірки кандидатів на роботу.

Найпопулярніші поради щодо персонального бренду включають стати «інфлюенсером» у своїй галузі. Щоб досягти цього, вам потрібно розробити стратегію обміну повідомленнями. Чим ви захоплюєтеся? Чим ви хочете бути відомим? Ким ви хочете бути? Як кажуть, ви не можете визначити пункт призначення, якщо не знаєте, куди їдете. Ви також можете отримати цю інформацію завдяки партнерській мережі та людям, які на ній спеціалізуються.

Ваш бренд має бути вірним собі та актуальним для інших. Знання (і маркетинг) ваших унікальних сильних сторін запевняє вашу аудиторію, що ви професіонал в тому, що робите. Не менш важливо визначити свої слабкі сторони. Визнання своєї недосконалості може зробити ваш бренд більш автентичним.

Будьте людиною, до якої належите, у сферах, де ви досягаєте успіху. Коли ви рекламуєте себе в соціальних мережах, звертайте увагу на тонку мову тіла під час розмови з іншими. Вони здаються зацікавленими чи скоріше не зацікавленими? Говоріть голосніше, але ніколи не монополізуйте розмову. Не кажіть людям, який ви великий –  покажіть це своїми діями та своїми досягненнями. Дії завжди говорять голосніше слів.

Допомагайте іншим, коли вони цього потребують, і щедро розповідайте про тих, хто допомагав вам на цьому шляху. Заохочувати та цінувати інших часто означає, що вони відплатять послугою. Створення, просування та управління особистим брендом може допомогти вам у вашому професійному та особистому житті. Наприклад, наявність сильного бренду може допомогти вам знайти нову роботу або отримати більше визнання у своїй галузі.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *