Особистий бренд – прояви себе

Завдяки домінуванню медіа та соціальних мереж, що постійно зростають, ми, безсумнівно, перебуваємо в епосі впливових осіб. Це означає, що стати обличчям, амбасадором, другом, представником бренду легше, ніж будь-коли. Такий маневр окупається як брендам, так і творцям. Але для того, щоб бути гідним амбасадором іноземного бренду, потрібно насамперед бути обличчям самого себе! І це вимагає спочатку трохи планування та стратегії.

Новий я – новий маркетинг

Процес становлення «обличчям самого себе» — це побудова так званого «особистого бренду», або персонального брендингу. Звучить «маркетингово»? Цілком правильно, тому що цей процес запозичує чимало з концепцій або стратегій створення корпоративних брендів і навіть використовується таким чином. Хорошим прикладом цього є Tesla, чия слава майже нерозривно пов’язана з Ілоном Маском, або Apple, яка завжди буде спадщиною певного фантазера, на ім’я Стів Джобс.

Чи означає це, що ви повинні «продати» себе, щоб створити особистий бренд? Зрештою, це й суть маркетингу. Однак відповідь дещо складніша. Так, персональний брендинг — це стратегія, яку можна використовувати в маркетингу в більших масштабах, і вона фактично використовує подібні концепції. Однак це лише один елемент. Маркетинг також використовує поточне коментування нових подій або теорії кольорів. Чи означає це, що розмова про останні новини чи використання теорії кольорів змушує нас «продаватися»? Не обов’язково.

Зрештою, маркетинг у широкому розумінні часто полягає у створенні особистості чи бренду з нуля, тоді як створення особистого бренду — це «лише» відшліфування талантів і рис, якими ми вже володіємо та які відрізняють нас від інших людей у ​​подібному становищі. Таким чином, процес його створення може, але не обов’язково повинен сприйматися як «маркетинг» сам по собі. Часто це більше схоже на партнерський маркетинг, де ми використовуємо партнерську мережу, яку ми побудували.

особистий бренд і фінанси

Створення особистого бренду може мати багато цілей і застосувань, і фінансовий мотив не останнє з них. Постійний і автентичний особистий бренд може бути тією перевагою, яка визначить наше наступне підвищення або отримання роботи нашої мрії в новій компанії. Ретельно керований особистий бренд — це не лише хороші стосунки з людьми, яких ми вже знаємо, але й спосіб «представити» людям, з якими ми ще не обмінялися жодним словом. Подібно до мініслави, що передує нам, особистий бренд робить нас більш доступними, і навіть люди, яких ми ще не знаємо, відчувають, що вони знають нас. І це може бути неймовірно корисним як на роботі, так і поза нею.

Один зі способів пояснити, що таке невловиме поняття «персональний бренд» на практиці, — це спростити: «персональний бренд — це все, що люди говорять про вас, коли вас немає в кімнаті». Напевно, кожен із нас колись був по інший бік цієї ситуації, чуючи «ой, тобі треба познайомитись з Вадимом, він така приємна людина», або «тобі слід слідкувати за Артуром у соцмережах, він не переймається висловлюваннями. Таке враження може бути створене свідомо або випадково, але в обох випадках це будуть елементи особистого бренду, як «симпатичний Андрій» чи «щирий Іван». Почувши ці коментарі про них, ви вже маєте про них якесь перше враження, хоча ви ще не зустрічалися з ними.

А якщо твоїм першим контактом зі щирим Іваном було відео на YT, чесний огляд нової моделі телефону чи годинника? Можливо, він «затягне» вас у світ специфікації, ви довіритися його думці, і коли він випустить книгу, скажімо, «П’ятнадцять речей, на які слід звернути увагу при виборі електроніки і як я це знаю», — ви захочете заплатити долар або два за електронну версію.

І це лише один зі способів, як сильний персональний бренд може приносити вам гроші. Як в офісі, так і поза ним. Скільки ще існує стратегій монетизації? Скільки людей на світі! Ознайомтеся з найпопулярнішими та виберіть найкращий для себе за допомогою експертів Webinar Universe, навчальної платформи, повної цінних знань.

Одне обличчя, багато продуктів?

Історія щирого Івана, однак, є невеликим спрощенням. Особистий бренд рідко складається лише з одного елемента – у цьому випадку щирості. Важливим елементом такого бренду, надзвичайно вагомим для підтримки його злагодженості та завоювання довіри інших, є цінності, у які ми віримо та яких дотримуємося. Вони мають бути сталевим ядром нашого бренду, і ми повинні приймати рішення через їхню призму, особливо коли йдеться про монетизацію. Інакше ми можемо швидко втратити довіру, яку вибудували. Тоді варто почати співпрацю з перевіреними партнерськими платформами. Однією з них є ClickHub.

Для ілюстрації уявімо екоінфлюенсера:  Богдана який проживає в Карпатах. Богдан має невелику базу шанувальників, які довіряють його відданості навколишньому середовищу. Одного разу Богдана помічає спонсор, скажімо, компанія, що продає одноразові версії продукції. Якби Богдан раптом почав рекламувати одноразовий пластик замість багаторазових альтернатив, багато шанувальників були б, зрозуміло, розчаровані, а Богдана назвали б лицеміром, а не екологічно свідомою людиною. Ось чому важливо залишатися вірним своїм переконанням і встановлювати чіткі межі під час створення та підтримки свого особистого бренду. Коли ми досягнемо цього, наша партнерська мережа стане ідеальним способом примножити ваш капітал.

А якщо ми помилимось? Що ж, стратегії зменшення втрат і зв’язки з громадськістю також є маркетинговими стратегіями, які використовуються для створення особистого бренду. Ці та інші корисні стратегії слід підготувати заздалегідь, бажано за допомогою експертів. Саме таку експертну підтримку пропонує Webinar Universe у серії вебінарів з основ маркетингу. Ознайомтеся з ними сьогодні, щоб підготуватися до всіх непередбачуваних подій під час створення свого бренду!

Чи варто це того?

Персональний брендинг є дуже корисним інструментом як у приватному житті, на роботі, так і в спробі «виділитися» у світі. Однак це лише інструмент, точніше стратегія, яку ми можемо адаптувати до наших цілей і потреб. Однозначною перевагою цього процесу також є те, що він може розвиватися разом з нами, рости або повністю змінити напрямок, якщо нам потрібно трохи «перезавантажити». Тому варто ознайомитись з елементами цієї стратегії, навіть якщо ми не плануємо створювати комплексну кампанію, щоб знати, які з них можуть допомогти нам у повсякденному житті.

Маркетинг — це передова галузь, повна різних стратегій і правил. Деякі з них також корисні поза галуззю, як-от концепція особистого бренду. З ними варто познайомитися, щоб отримати від життя максимум задоволення.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *