Контент-маркетинг – запуск Twitter

Twitter є найвпливовішою платформою соціальних мереж у світі, після Facebook. Але чи це хороший маркетинговий інструмент? Ми взяли на себе сміливість перевірити це.

Twitter… ідея твітів

У 2006 році у Джека Дорсі, співзасновника Twitter, виникла ідея – створити текстову комунікаційну платформу, де друзі могли б стежити за оновленнями статусів одне одного. Однак на початку Twitter був ідеєю, надто схожою на SMS.

Ця ідея виникла значною мірою завдяки мозковому штурму зі співзасновником Еваном Вільямсом. 21 березня 2006 року Джек надіслав свій перший твіт, у якому було написано: «просто встановлюю twttr». Twitter пережив сплеск на конференції South By Southwest Interactive у 2007 році, під час якої було надіслано понад 60 000 твітів. Команда Twitter скористалася конференцією, щоб почати збільшувати свою базу користувачів.

Twitter спочатку був платформою на основі SMS, тому обмеження в 140 символів спочатку було просто необхідністю — це обмеження встановили мобільні оператори, а не Twitter. Однак, коли Twitter став онлайн-платформою, вони дотримувалися обмежень просто тому, що це відповідало бренду Twitter — Twitter — це платформа, яка націлена на створення легкодоступного контенту для нашого сучасного світу, наповненого технікою та дефіциту уваги.

За останні 10 років Twitter стрімко розвивався. Зрештою, його метою є швидке поширення інформації, хоча ця інформація не завжди серйозна (наприклад, думки Кім Кардашьян про макіяж), а іноді зовсім навпаки (коли іранські протестувальники використовували Twitter для організації маршів).

З усіх боків Twitter має, як необмежене значення, так і неосяжний потенціал. Він може зв’язати вас з кимось у Таїланді так само швидко, як і представити вашого сусіда. Ви можете заповнити свою стрічку професіоналами різних галузей, новинними виданнями, знаменитостями, коміками чи друзями. Дозволяючи кожному користувачеві адаптувати вміст до своїх особистих бажань та інтересів, Twitter успішно створив платформу, яка викликає сильну залежність.

Twitter — це сайт соціальної мережі, головна мета якого — дозволити людям ділитися своїми думками з великою аудиторією. Twitter дозволяє користувачам відкривати історії про сьогоднішні новини та події, стежити за відомими людьми або просто спілкуватися з друзями. Крім того, PR-команди та маркетологи можуть використовувати Twitter для підвищення впізнаваності бренду та створення мереж аудиторії. Цей канал соціальних мереж також часто використовується для афілійованого маркетингу.

Тільки серйозно?

Твіттер — це сучасна платформа, де багато голосів обговорюють, дебатують і діляться своїми поглядами. Медіаперсони, політики та широка громадськість звертаються до соціальних мереж за інформацією та реакцією в режимі реального часу. Але порівняно з широким загалом, які голоси представлені в Twitter?

Щоб дослідити це питання, дослідницький центр Pew Research Center провів загальнонаціональне репрезентативне опитування 2791 дорослого користувача Twitter у США, які хотіли поділитися своїми стрічками Twitter. Дизайн цього опитування надає унікальну можливість виміряти характеристики та ставлення користувачів Twitter у Сполучених Штатах.

Аналіз показує, що 22% дорослих американців, які користуються Twitter, є представниками загального населення в деяких аспектах, але не в інших. Користувачі Twitter молодші, частіше вважають себе демократами, вони краще освічені та мають вищі доходи, ніж дорослі американці в цілому. Користувачі Twitter також відрізняються від широкої верстви населення щодо деяких ключових соціальних питань. Наприклад, користувачі Twitter трохи частіше кажуть, що іммігранти зміцнюють, а не послаблюють країну, і вони бачать докази расової та гендерної нерівності в суспільстві. Але щодо інших тем погляди користувачів Twitter не дуже відрізняються від поглядів усіх дорослих у США.

На додаток до виявлення цих відмінностей між користувачами Twitter і населенням в цілому, цей аналіз також підкреслює значну різноманітність серед самих користувачів Twitter. Середній користувач твітує лише двічі на місяць, але невелика група надзвичайно активних користувачів Twitter додає дописи з набагато більшою регулярністю. Як наслідок, більшість контенту, опублікованого в Twitter, надходить від невеликої кількості авторів. На 10% користувачів, які є найбільш активними з точки зору твітів, припадає 80% усіх твітів, створених користувачами США. Таким чином вона також змогла побудувати розгалужену партнерську мережу.

Онлайн-дебати та дискусії

Щороку Twitter надає підсумок найпопулярніших твітів і тенденцій, включаючи твіти, які найбільше подобаються, коментарі з найбільшою кількістю ретвітів, фільми та шоу, які найбільше коментують.

Твіт 46-го президента США Джо Байдена: «В Америці настав новий день», із 4 мільйонами лайків, став найбільш популярним твітом 2021 року. Одразу після цього, другий за популярністю твіт походить від BTS, корейського бойз-бенду, який має сильних послідовників в усьому світі. На третьому місці у нас твіт самого Twitter, який написав «привіт буквально всім». Twitter опублікував цей твіт у жовтні 2021 року, коли Facebook і його додатки не працювали на 6 годин, через що всі перейшли на Twitter.

Більшість фільмів, які обговорюються у 2021 році, містять кілька класичних фільмів, як-от Людина-павук, Годзілла проти Конга та Шрек. «Шрек» — найбільш обговорюваний фільм 2021 року, але «Чорна пантера» також стала трендом, головним чином через раптову смерть актора Чедвіка Боузмана,

Найпопулярнішим телевізійним шоу у 2021 році стало реаліті-шоу Big Brother Brazil, другим за кількістю твітів стало японське аніме Jujutsu Kaisen, а третім за кількістю твітів – Гра в кальмара.

Партнерські платформи, такі як Click Hub, можуть працювати в Twitter, щоб залучати користувачів і підписників, підвищувати впізнаваність бренду, збільшувати конверсії тощо. Twitter полегшує розповсюдження контенту. Він має понад 326 мільйонів користувачів Twitter у всьому світі, з якими можна поділитися цим вмістом.

Маркетингова стратегія Twitter — це план, спрямований на створення, публікацію та розповсюдження контенту для покупців, аудиторії та підписників через платформу соціальних мереж. Метою стратегії цього типу є залучення нових підписників і потенційних клієнтів, збільшення конверсій, покращення впізнаваності бренду та збільшення продажів. Створення маркетингової стратегії Twitter вимагатиме від вас виконання тих самих кроків, що і її створення.

Коли хтось переглядає профіль бренду в Twitter, маркетолог хоче, щоб користувач автоматично знав, що він належить до цього бренду. Це означає, що він повинен налаштувати та брендувати профіль Twitter своїм логотипом, кольорами та іншими впізнаваними деталями, які варто включити в спілкування.

  • Нік: це назва користувача в Twitter — вонавона має містити назву вашого бренду, щоб підписники, клієнти та шанувальники могли легко шукати вас на платформі.
  • Заголовок: у профілі Twitter це фонове зображення. Ви можете створити унікальне зображення для заголовка, використовувати свій логотип або будь-яке інше зображення бренду.
  • Зображення профілю: відображає кожен рух, взаємодію, публікацію та твіт компанії на платформі. Це зображення, розташоване над біографією та може містити логотип, ініціали компанії або зображення генерального директора.
  • Біографія: Біографія Twitter надає кожному, хто відвідує профіль, короткий опис того, що вони побачать, у 160 символів або менше. Він може містити заяву про місію бренду, примітку про те, чим займається компанія, або щось веселе та привабливе.
  • Адреса сайту: місце, де ви можете розмістити свою URL-адресу, щоб спрямовувати трафік безпосередньо на ваш сайт.

Інші корисні інструменти включають списки. Список — це організована група облікових записів Twitter, які вони перераховують у певних категоріях. Ви також можете запланувати та організувати чат у Twitter, щоб залучити своїх підписників, обговорити тему, створити відчуття спільності та попросити аудиторію надати відгук або поради щодо того, над чим працює бренд.

Щоб організувати чат у Twitter (або TweetChat), потрібно вибрати тему, встановити час і дату чату та створити хештег для чату. Ви можете поділитися цією інформацією зі своїми підписниками у твіті, на своєму сайті, у своїй біографії у Твіттері та де завгодно.

Будь-хто, хто хоче взяти участь у чаті Twitter, повинен мати можливість переглядати всі відповіді, запитання та коментарі на обрану ним тему, за допомогою пошуку за унікальним хештегом, а також ділитися власними коментарями та думками, додаючи хештег до своїх твітів. Чати Twitter сприяють взаємодії в профілі та спонукають людей говорити про бренд. Це також створює більш особистий досвід між аудиторією та брендом.

Реклама через Twitter – чудовий спосіб охопити вашу аудиторію. Це зробить ваші твіти доступними для тисячі людей, що допоможе вам збільшити вплив і кількість підписників. Це можна зробити за допомогою рекламних твітів або оголошень у Twitter.

Рекламовані твіти розміщують ваші твіти в стрічці Twitter або в результатах пошуку Twitter певних користувачів. Це чудовий варіант для тих, хто хоче залучити більше людей на певний сайт. Реклама в Twitter є хорошим рішенням, якщо бренд використовує різні типи твітів для досягнення однієї мети свого бізнесу. Це ідеальний варіант, якщо ви хочете значно збільшити базу підписників і впізнаваність бренду через платформу.

Незалежно від того, чи використовуєте ви Twitter лише приватно, чи створюєте кампанії, це, безперечно, унікальний інструмент, який вартий уваги для створення спільнот, вивчення тенденцій та обміну ідеями з іншими! Маючи широкі діапазони, ви можете використовувати їх ставши партнером Click Hub.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *