Особистий бренд – рекламуйте себе

Світ розвивається все швидше і швидше, а разом з ним маркетинг. Крім того, він починає ставати частиною нашого повсякденного життя, і не тільки для людей, які працюють у цій галузі. На кожному кроці нас оточує реклама в різних формах більш чи менш адаптовані до нас. Ми також можемо використовувати деякі з цих методів для самореклами, особливо якщо ми хочемо отримати визнання або репутацію експерта. Феномен побудови таких асоціацій з нашою особистістю називається «персональний бренд».

Постійно в русі

Наш світ, технології та знання постійно змінюються. Частково це пов’язано з нашою еволюційною здатністю швидко адаптуватися до змін навколишнього середовища. Винаходи чи методи, які були новаторськими минулого року, як правило, стають очікуваним стандартом через кілька місяців. В результаті ми повертаємося до початку і придумуємо нові способи шокувати та радувати споживачів.

Світ маркетингу нічим не відрізняється. Звичайно, деякі базові принципи залишаються актуальними попри плин часу, але конкретні методи, навіть якщо вони були повністю інноваційними на момент їх першого впровадження, швидко втрачають свою ефективність і часто застарівають.

Тому маркетологи повинні прискіпливо тримати руку на пульсі та не дати «заржавіти» своїй майстерності. Постійний пошук оригінальних рішень і розробка креативних кампаній це необхідність для тих, хто хоче залишатися на плаву в такій динамічній галузі. Дикий темп маркетингу не сповільнюється ні на мить. Персональний брендинг  – це лише один із його елементів, за допомогою якого можна досягти нових висот. Його також можна використовувати, працюючи з партнерськими платформами.

Особистий бренд… а саме?

Персональний бренд, а точніше, побудова такого бренду – одна з маркетингових стратегій, доступна як звичайним людям, так і відомим бізнесменам нашого світу. Він полягає в ретельному створенні публічного іміджу таким чином, щоб навіть люди, які ще не зустрічалися з нами або навіть не бачили, мали позитивний образ про нас. Важливо відзначити, що це не те саме, що наші особисті якості чи тільки наша компетентність, хоча обидва є важливими елементами цієї стратегії. Персональний бренд – це насамперед спосіб підкреслити свою унікальність, досвід і близькі нам цінності.

Ключ до створення гарного персонального бренду – це, перш за все, план. Це часто вимагає багато самоаналізу та уваги навіть до найдрібніших деталей, таких як колірна схема, розміщення логотипа чи використана лексика. Хоча, звісно, ​​мають бути й більші, «серйозні» вибори та… конкретний план дій.

Створення бренду

Процес побудови особистого бренду займає досить багато часу.  Адже Рим був побудований не за один день! Однак особистий бренд також потребує підтримки, тому варто підготуватися до постійного обслуговування наявних облікових записів або веб сайтів.

Перш за все, варто почати з визначення своєї ніші, в якій ми можемо побудувати статус експерта або іншу конкретну посаду. Чим конкретніша ця ніша, тим краще! Завдяки цьому люди, які взаємодіють з нашими профілями, матимуть краще уявлення про наші знання та навички.

Тоді потрібно добре подумати про те, що відрізняє нас від інших. Можливо, у нас є цікава манера говорити чи несподіване поєднання навичок? Не варто боятись це підкреслювати! Таким чином ми не тільки ще більше виділимося, але й «олюднюймося». Варто зробити ставку на вірогідність, адже фейкові персони швидко випливають назовні та можуть перетворити на прах нашу важку працю.

Нарешті, ви повинні вийти та показати себе. Нетворкінг, хороші стосунки з людьми з роботи, створення контенту на знайому тему – все це способи почати бути впізнаваним як особистість та як спеціаліст. А щоб бути переконливим фахівцем, варто переконатися, що у нас є вся інформація та вона актуальна. Для цього варто скористатися створеною партнерською мережею та розпочати співпрацю з платформою такою як Click Hub. Створені спеціалізованими групами експертів курси, які пропонує ця навчальна платформа, охоплюють широкий спектр тем на різних рівнях кваліфікації. Завдяки преміальному фокусу на наданні перевірених і актуальних знань кожна людина може пізнати дану тему зсередини, оновити знання та інформацію. Це чудовий варіант як для початківців, які хочуть досліджувати тему, так і для експертів, які не хочуть випадати з інформаційного кола.

Інструменти…

Найважливішим інструментом є, звичайно, наша фантазія та оригінальність. Однак не завадить скористатися кількома іншими, щоб полегшити ваше життя.

Одним з таких інструментів є соціальні мережі, особливо LinkedIn і Facebook. Варто переконатися, що у вас часто оновлюються облікові записи, які відповідають образу, який ми намагаємося створити. Вони дадуть не тільки простір для самовираження, але й для отримання нової аудиторії та розширення діапазону нашого впливу.

Однак існує багато соціальних мереж. Вам не потрібно мати обліковий запис на всіх! Може бути достатньо одного або двох добре сконструйованих профілів. Однак варто пристосовувати свій вибір не тільки до своєї ніші, а й до індивідуальних особливостей. Чудові оратори можуть віддати перевагу демонстрації своїх знань у формі кліпу в Instagram або відео на YouTube, тоді як сором’язливі автори можуть віддати перевагу своєму блогу на Facebook або LinkedIn.

Нарешті, до нашого арсеналу варто також включити впевненість. Щоб інші повірили в наш досвід, не завадить почати вірити самому!

Світ навколо нас постійно змінюється. Тому варто дозволити собі змінюватися разом з ним і адаптуватися до нових норм чи навіть тенденцій, якщо вони нам вигідні. Створення особистого бренду може бути одним із них, оскільки це допомагає виділитися серед інших творців, експертів чи співробітників. Хоча сам процес тривалий і вимагає значної підготовки та уваги до деталей, є місця та інструменти, які можуть допомогти нам персоналізувати та реалізувати нашу стратегію. Завдяки цьому кожен, хто почує наше ім’я, знатиме, що має справу з кращими з кращих! Коли ми станемо такими, ми зможемо стати фахівцями з партнерського маркетингу.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *