Контент-маркетинг – ведення блогу

Маркетинг — це не лише створення рекламних слоганів або стратегій кампанії, щоб заохотити клієнтів скористатися послугами даної компанії або придбати продукт. Насправді це комплексне поняття, яке містить вищезгадані слогани та кампанії, але, з іншого боку, також широко розуміти зміст. Контент-маркетинг спрямований на побудову відносин з клієнтами, завоювання їх довіри та лояльності. Тут корисні різні види вмісту, від графіки, відео до класичних записів у блозі. Тому що так, блоги все ще чудово працюють і відіграють набагато важливішу роль у маркетинговій стратегії, ніж може здаватись.

Блог … що це?

Для початку варто відповісти на питання, що таке контент-маркетинг. Це своєрідна маркетингова стратегія, спрямована на залучення постійних клієнтів. Діяльність у рамках цієї стратегії найчастіше зосереджена на інтернеті та включає публікацію цінного контенту, адаптованого до певної групи одержувачів. Цей контент може приймати різні форми – відео, вебінари, презентації, графіки чи статті.

Блог є одним із найефективніших інструментів інтернет-маркетингу. Це надзвичайно допомагає у створенні позитивного іміджу компанії, а також сприяє розширенню клієнтської бази. Блог функціонує як форма спілкування з користувачами, трохи менш формальна, ніж традиційний вебсайт. Він адресований не тільки поточним клієнтам, але й тим, хто хотів би дізнатися щось в даній темі.

Чи одне й те саме блог і вебсайт? Не обов’язково. Вебсайт часто містить лише базову інформацію про певну компанію, опис її діяльності, продукції, адреси, пропозиції, цінник або приклади проєкт. У багатьох випадках цього достатньо, тому що клієнт, зайшовши на вебсайт, може відразу перейти до контакту, щоб скористатися послугами компанії. Також він має можливість переглянути портфоліо та цінник що допоможе прийняти остаточне рішення про співпрацю.

Основна відмінність між вебсайтом і блогом полягає в тому, що публікації в блозі є основним вмістом, який час від часу публікується. Тому контент постійно оновлюється і містить багато корисної інформації. Це не тільки лайф стайл, легкий контент – сьогодні багато компаній ведуть тематичні блоги. Хоча це вимагає постійної роботи та створення нових постів, воно приносить багато плодів. Перш за все, це відіграє величезну роль у позиціонуванні сайту. Це полегшує пошук компанії в інтернеті. Клієнти приходять на блог у пошуках вирішення своєї проблеми. Вони знаходять їх на сайті та дізнаються більше про діяльність компанії. До того, таким чином легко створити імідж фахівця в тій чи іншій галузі, що впливає на відносини з клієнтами та підвищує довіру до послуг, що надаються. Допомогти може професійна реклама через партнерські мережі, до яких входять спеціалісти в цій галузі.

Чи не застаріли вони?

Раніше блоги були найпопулярнішим засобом інформації в інтернеті. Майже кожен створив своє місце, де міг публікувати все, що забажав. З часом блогосфера розвинулася настільки, що блоги стали інструментом, який використовується в рекламних цілях. Компанії співпрацювали з блогерами, які посилалися на продукти чи послуги у своїх постах. Однак наразі роль блогів взяли на себе інші медіа – Facebook, Instagram, YouTube або TikTok, які пропонують новий вид контенту, який швидко засвоюється. Багато платформ для блогів припинили роботу. Однак це не означає, що блоги чи блогери повністю застаріли. Бо хоча з точки зору рекламно-промоційного контенту найважливішими є ті, на споживання яких не потрібно багато часу, текст все одно потрібен. Наприклад, щоб побудувати власний бренд, створити імідж експерта або, нарешті, позиціювати сайт. SEO має вирішальне значення – без добре підготовленої стратегії вебсайт загубиться в джунглях інших подібних, і потенційним клієнтам буде важко його знайти. Чому текст? Тому що саме в нього можна включити ключові слова, пов’язані з брендом, створити базу посилань або оживити сторінку, регулярно публікуючи новий контент.

SEO або реклама

Для блогерів або людей, які ведуть корпоративні блоги, важливо, щоб їх вебсайт приносив певну користь. Зрештою, вони повинні перетворитися на фінансову вигоду або збільшення продажів товарів. Спосіб зробити це – збільшити відвідуваність веб-сайту. Це можна зробити декількома способами, і найпопулярнішими з них є реклама та SEO діяльність.

Реклама – це тема, до якої можна підійти двояко. По-перше, це реклама, яка має привести користувача на сторінку. Вони відображаються, наприклад, у Google, на інших вебсайтах, а також у соціальних мережах. Вони збільшують трафік і допомагають залучити нових клієнтів. Другий тип – це реклами, які вже відображається в блозі та спрямовують користувача в інші місця в мережі, наприклад, Google AdSense. Власник блогу отримує гроші за перегляди. Ви також можете запропонувати своїм клієнтам купити рекламний банер на сайті. Партнерські платформи, такі як click hub, які пропонують вигідні умови співпраці, також можуть отримати користь від вашого блогу.

З іншого боку, SEO збільшує відвідуваність веб-сайту. Метою діяльності з оптимізації пошукових систем є те, щоб вебсайт досяг найкращої позиції у звичайних результатах пошуку за вибраними фразами та ключовими словами. SEO містить ряд елементів, які необхідно виконати, але один з найпростіших способів оптимізувати тексти в блозі – це вставляти в статті релевантні фрази, пов’язані з темою блогу. Також важлива регулярність публікації нового контенту.

Блоги, звичайно, не застаріли, хоча сьогодні вони мають дещо інший вигляд, ніж кілька років тому. Блогери того часу здебільшого перемістилися в соціальні медіа, а блоги охоче використовуються в стратегіях SEO та як інструмент для створення іміджу експерта.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *