Контент-маркетинг – запуск SlideShare

Контент-маркетинг має багато видів, тому ви можете легко підлаштувати щось під свої потреби. Сфера діяльності контент-маркетингу включає не лише статті в блогах або публікації в соціальних мережах. Контентом є також відео на YouTube або мультимедійні презентації. Чи можете ви поділитися ними в Інтернеті? Так, є навіть спеціальна платформа, яка дозволяє публікувати слайди. Мова йде про SlideShare. Як вести обліковий запис на порталі для досягнення найкращих результатів?

Щось для професіоналів

Соціальні мережі наразі є одним із найефективніших каналів для охоплення потенційних клієнтів, які також використовуються в партнерському маркетингу. У соціальних мережах багато людей, які можуть бути зацікавлені послугами. Для багатьох із них присутність в Instagram чи Facebook, стала частиною повсякденного життя. Вони розглядають їх, як базу знань або джерело інформації про компанії.

В результаті з’явилася нова сфера контент-маркетингу – маркетинг у соціальних мережах. Це дії, вжиті в офіційних акаунтах бренду в соціальних мережах. Результатом цих дій є підвищення впізнаваності бренду, формування позитивного візерунку та налагодження стосунків з клієнтами, людьми та водночас створення партнерської мережі.

Який найкращий спосіб просувати свої послуги в соціальних мережах? Перш за все, потрібно пам’ятати, що звичайна реклама без цінностей працює не так ефективно. Тому найкраще створити імідж експерта та надати потенційним клієнтам цінні знання. Це можуть бути поради чи дрібниці в вашій сфері, які покажуть, що ви справді являєтесь експертом. Це, своєю чергою, приведе користувача до висновку, що ви якісно виконаєте послугу. Звідси короткий шлях до того, щоб стати клієнтом.

Соцмережі також дозволяють підвищити впізнаваність бренду, адже присутність на різноманітних порталах сприяє просуванню. Як суспільство, ми стали не сприйнятливими до прямої реклами, і вона не справляє на нас особливого враження. Знання, подані в цікавій формі, однозначно є більш потужними.

Згідно зі звітом GlobalLogic, у 2022 році майже 76,6% українців регулярно користувалися соціальними мережами. Це люди, які потенційно можуть стати клієнтами.

Окрім створення публікацій, багато платформ дозволяють створювати рекламу або спонсоровані публікації. Вони відображаються в різних місцях мережі та дозволяють підвищити впізнаваність бренду серед вашої аудиторії.

Рекламуйте себе на … SlideShare

SlideShare може не асоціюватись з соціальними мережами, але ця платформа може багато запропонувати фахівцям з різних галузей. Перш за все, він підтримує контент-маркетинг, оскільки дозволяє публікувати цінний контент.

Він виконується у вигляді мультимедійних презентацій, що дає широкий спектр можливостей. Тому що якщо презентація візуально приваблива, водночас зрозуміла і змістовна, це може допомогти створити імідж експерта. Це корисно для просування бренду.

SlideShare працює з 2006 року, а у 2012 році сервіс був придбаний компанією LinkedIn. Платформа в основному пов’язана з обміном мультимедійними презентаціями, але також дозволяє обмінюватися документами, інфографікою або відеоматеріалами.

На порталі є декілька категорій, де можна розмістити свої роботи. До них відносяться технології, освіта, маркетинг, подорожі, соціальні мережі та програмне забезпечення.

Є кілька платформ, які дозволяють поділитися мультимедійною презентацією в такий простий і естетичний спосіб. Щобільше, вставлені матеріали можна розмістити в інтернеті та, наприклад, вставити в допис у блозі вашої компанії.

Важливо, що контент, опублікований на SlideShare, часто стосується конкретного бренду, пов’язаних тем, його продуктів і послуг. Це також поради та новини з певної сфери. З цієї причини свідомі користувачі мають чітко визначені очікування. Тому вони шукають конкретну, змістовну інформацію. З цієї точки зору, SlideShare може підтримувати розвиток бренду та створювати імідж експерта, який, таким чином, можна використовувати при роботі з партнерською платформою.

Все в одному?

Як ви вже знаєте, контент-маркетинг – досить широкий термін. Це вже давно вийшло за рамки, встановлені текстами в блогах компаній. Тепер контент-маркетинг також включає графіку або відео. Також вітається контент, який поєднує в собі багато форм, тобто інфографіка чи презентації.

У SlideShare є матеріали, творці яких роблять акцент на різноманітності. Тому вони використовують текст, графіку, іноді статистику, розроблену в естетичному, графічному вигляді, а також анімацію чи відео. Таким чином підвищується ефективність опублікованого контенту, легше зацікавити користувача та довше його утримати.

SlideShare також дозволяє збільшити відвідуваність сайту. Досить вставити посилання в текст або презентацію. Також ефективними є кнопки заклику до дії, тобто заклик до дії, який перенаправляє зацікавленого користувача на сайт. Коли ви дієте таким чином, ви одночасно надаєте користувачу знання та пропонуєте йому рішення, адаптоване до його потреб.

Якщо ви добре підготуєте зміст презентації, підберете ключові слова, адаптовані до сфери, ви матимете позитивний вплив на SEO. Також важливо мати цікаву назву та розділити текст на частини, кожна з яких має мати заголовок. Це зробить вміст читабельним і зручним для користувача. Це також допоможе роботам Google знайти ваш текст серед маси інших.

Однак, щоб ваші дії на SlideShare були ефективними, включіть їх у свою маркетингову контент-стратегію. Переконайтеся, що ваша презентація є частиною вашого контенту. Діяльність також має включати інші канали комунікації, такі як соціальні мережі чи блог компанії. Маючи розгалужену мережу контактів, варто також налагодити партнерську співпрацю з платформою Click Hub, що спеціалізується на цій тематиці.

Тільки для спеціалістів?

SlideShare — це платформа, де професіонали відчувають себе добре. Однак це не означає, що він створений лише для них. Вебсайт має велику маркетингову силу і при його вмілому використанні, ви можете зробити багато.

Візуальна комунікація стає все більш популярною, а поєднання різних форм комунікації дає чудові результати. Найголовніше – це ідея для цікавого контенту, який привабить аудиторію. Тому немає значення, у якій сфері чи галузі ви працюєте.

Завдяки вашій присутності на SlideShare ви можете:

  • Формувати імідж експерта через змістовний і якісний контент, що супроводжується результатами досліджень і звітами. Коли ви навчаєте користувача, ви формуєте довіру до себе, і водночас ви наближаєте свій бренд до потенційних клієнтів;
  • Створюйте відносини з клієнтом – якщо ви його зацікавите, надихнете своїми матеріалами, він обов’язково повернеться за новим;
  • Збільшуйте охоплення – ваша присутність на кожному наступному порталі означає, що ви охоплюєте інші групи користувачів; у випадку SlideShare ви можете використовувати можливість ділитися вмістом на інших платформах, наприклад, у блозі;
  • Підтримуйте SEO-діяльність – Google вважає SlideShare надійним сайтом і матеріали на ньому також надійними. Тому використовуйте ключові фрази, вибрані для теми, і правильно позначайте документи тегами, щоб їх було легко знайти.

Презентації, які ви розміщуєте на платформі, не обов’язково мають бути безпосередньо пов’язані з вашим бізнесом. Вони можуть лише вільно стосуватися теми, щоб зацікавити користувача водночас дати йому зрозуміти себе.

SlideShare можна творчо включити у вашу маркетингову стратегію контенту. Завдяки змістовним, якісним презентаціям ви не тільки охоплюєте потенційних клієнтів, але й формуєте імідж експерта.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *